Created with Sketch.

GROUPE ATLANTIC verstevigt zijn leiderspositie in thermisch comfort in België met de overname van VENTILINE.

Op donderdag 25 november heeft GROUPE ATLANTIC de overname afgerond van Ventiline, ventilatie-expert in België.

Ventiline, importeur van het merk Orcon (GROUPE ATLANTIC), biedt een volledig gamma ventilatie-systemen die een uitstekende luchtkwaliteit garanderen én energiezuinig zijn, zowel in residentiële als in tertiaire toepassingen. Ventiline, gevestigd in Genk, stelt 17 mensen tewerk.

Met het bedrijf Ventiline zet GROUPE ATLANTIC zijn ontwikkeling in België voort op de ventilatiemarkt door te capitaliseren op zijn merk Orcon. De markt voor residentiële balansventilatie met warmteterugwinning groeit in België met meer dan 10% per jaar. De producten, vervaardigd door GROUPE ATLANTIC Nederland en in België verdeeld door Ventiline, hebben één van de beste rendementen in de EPBD-referentiedatabase voor de Belgische markt.

De overname van Ventiline zal ons in staat stellen onze aanwezigheid in deze belangrijke en veelbelovende ventilatiemarkt te versterken. De expertise van GROUPE ATLANTIC in het ontwerpen en produceren van oplossingen voor thermisch comfort, gecombineerd met de historische expertise in ventilatie van het Ventiline-team, zal ons in staat stellen verder te groeien, flexibeler te zijn en een nog hoger serviceniveau te garanderen aan onze professionele klanten.”  (Michel Donck, Country Manager GROUPE ATLANTIC BELGIUM).

OVER GROUPE ATLANTIC:

Met 10.300 medewerkers; 2,2 miljard euro omzet; 28 industriële sites, een commerciële aanwezigheid op 4 continenten en een portfolio van meer dan 15 gerenommeerde merken in hun markten (Atlantic, Ideal, Thermor, ACV, Sauter, Ygnis, enz.) is GROUPE ATLANTIC Europees leider op het vlak van thermisch comfort. GROUPE ATLANTIC bevordert het thermisch comfort om beter te kunnen voldoen aan de essentiële behoeften op het gebied van welzijn, gezondheid en hygiëne van miljoenen residentiële en tertiaire klanten. GROUPE ATLANTIC investeert massaal in innovatie om beschikbare energie om te zetten in duurzaam welzijn door middel van steeds eco-efficiëntere oplossingen, die het verbruik van conventionele energie verminderen en het aandeel van hernieuwbare energie verhogen.

OVER GROUPE ATLANTIC BELGIUM:

GROUPE ATLANTIC BELGIUM, een dochteronderneming van GROUPE ATLANTIC, verdeelt in België de  merken Atlantic, ACV, Thermor en Ygnis.

Met een omzet van € 57 miljoen (2020), en 232 medewerkers in zijn commerciële vestigingen in België en zijn industriële site in Seneffe, is GROUPE ATLANTIC BELGIUM een belangrijke speler in thermisch comfort in België.